Oostende vernedert Westerlo, Kortrijk speelt gelijk

Zaterdag 19 november 2016 - 21:51   I   door Redactie

KV Oostende heeft opnieuw de volle buit gepakt. De ploeg van Yves Vanderhaeghe zette Westerlo wel heel eenvoudig opzij: 5-0. Cedomir Janevski pakte een punt in zijn eerste wedstrijd met Waasland-Beveren.

<p><strong>KV Oostende - Westerlo 5-0strong><br /> <em>13&#39; en 49&#39; Milic 1-0 en 2-0, 74&#39; Musona 3-0, 77&#39; Dimata 4-0, 90+1&#39; Canesin 5-0em>p> <p>De eerste helft was echt niet goed, van beide teams niet. Oostende leidde wel aan de rust dankzij een goal van Milic. Die kopte een voorzet van Berrier binnen. Westerlo kreeg &eacute;&eacute;n prima mogelijkheid. De Ceulaer dook alleen voro Ovono op, maar Rozenhal bracht nog redding op de lijn. Meteen na de rust bezorgde Milic de bezoekers een nieuwe opdoffer. Rozenhal kopte tegen de paal, maar in de rebound scoorde Milic. Oostende hoefde zich nadien niet meer in het zweet te werken en Knowledge Musona zorgde een kwartier voor affluiten na een mooie &eacute;&eacute;n-twee met Dimata nog voor de 3-0. Drie minuten later pikte ook Dimata zelf nog zijn goaltje mee. Canesin zorgde in blessuretijd voor de complete afgang voor Westerlo.p><div id="ad-mobile-outstream">div> <p><strong>Waasland-Beveren - KV Kortrijk 1-1strong><br /> <em>8&#39; Kag&eacute; 0-1, 88&#39; Schrijvers (pen) 1-1em>p> <p>Amper acht minuten had Kortrijk nodig om op voorsprong te klimmen. Herv&eacute; Kag&eacute; trapte een vrijschop rechtstreeks binnen. Met een schitterende redding behoedde K&ouml;teles nadien de thuisploeg voor een dubbele achterstand. Waasland-Beveren probeerde het met hoge ballen in de tweede helft. Het leverde echter geen kansen op en Kortrijk vond het wel prima zo. Bovendien kreeg in de slotfase Ibrahima Seck nog een tweede geel bij de thuisploeg. Toch knokte de thuisploeg zich nog terug. Na een overtreding van Saaid op Boljevic kon Schrijvers de gelijkmaker scoren vanaf de stip.p>