Zulte Waregem geeft Europees avontuur heel wat kleur met prachtige prestatie

Zulte Waregem geeft Europees avontuur heel wat kleur met prachtige prestatie
Donderdag 02 november 2017 - 22:57   I  

Zulte Waregem mocht op de vierde speeldag in de Europa League op bezoek bij Vitesse. Beide ploegen lagen mijlenver achter Nice en Lazio, waardoor er niet zoveel meer op het spel stond. Dury roteerde dan ook met het oog op de competitie.

De West-Vlamingen begonnen geweldig aan de wedstrijd en na een hoekschop bleef de bal hangen in de Nederlandse zestien. Uiteindelijk was het Baudry die de bal in de kluts tegen de touwen kon werken.

Zo perfect de start was, zo rampzalig werd het vervolg. Na 20 minuten kreeg Kingsley Madu zijn tweede (lichte) gele kaart, waardoor het een zeer lange avond leek te worden voor Zulte Waregem. In de eerste helft schoot Vitesse nog twee keer op de lat, maar scoren lukte niet meer.

In de tweede helft werden de West-Vlamingen geholpen door een ex-speler van Anderlecht. Alexander Büttner gaf een (lichte) slag in het gezicht van Coopman en kreeg zijn tweede gele kaart. Met 10 tegen 10 hadden we opnieuw een wedstrijd, al had Vitesse wel het overwicht.

Dat overwicht konden ze niet omzetten in doelpunten. Al scoorden de Nederlanders wel twee keer, maar twee keer werd het doelpunt afgekeurd. Eerst voor buitenspel, daarna ook nog eentje voor een duwfout.

De goal viel dan aan de overkant. Na een mooie aanval van Zulte Waregem kon Kaya de bal klaarleggen net buiten de zestien. De strateeg van Dury plaatste de bal enig mooi naast de linkerpaal. Vitesse wou daarna wel nog, maar Zulte Waregem deed wat het in de Belgische competitie minder goed deed de laatste weken: goed verdedigen.

Op die manier gaf Zulte Waregem het Europese avontuur wat kleur. De mannen van Dury staan momenteel derde met 4 punten. Vitesse blijft achter met één puntje. De derde plaats wordt zeer moeilijk, maar deugd zal deze overwinning ongetwijfeld wel gedaan hebben.

TAGS  I  Zulte-Waregem  I   Vitesse

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024