"Niemand bij Anderlecht was bezig met het Wonder van Glasgow"

Donderdag 07 december 2017 - 11:56   I  

Anderlecht won met 0-1 op het veld van Celtic, maar is wel Europees uitgeschakeld. Toch leek niemand zich dat echt aan te trekken na afloop van de wedstrijd. Vooral de euforie na de wedstrijd leek te overheersen.

Dat zag althans François Colin, die via De Witte Duivel, terugblikt op die speciale avond. Hij zag twee ploegen die verrassend tevreden waren. Celtic met de volgende ronde in de Europa League, Anderlecht met de overwinning. Nochtans had Anderlecht nog kunnen doorgaan als het twee doelpunten meer had gemaakt.

"De gezichten van de spelers van Anderlecht stonden vrolijker dan verwacht wordt na een Europese exit. Natuurlijk was de teleurstelling ingecalculeerd, maar het lijkt niemand echt te deren dat het Wonder van Glasgow zich geen moment echt leek te voltrekken", aldus Colin.

Enkel Leander Dendoncker leek het zich wel te beseffen. Andere spelers zaten vol euforie, wat na een matige Europese campagne toch vreemd is. "Behalve misschien Leander Dendoncker, de groeibriljant die serieus zijn verhaal aan het doen is tegenover Vlaamse verslaggevers. Op dat moment komen Lukasz Teodorczyk en Henry Onyekuru, die ergens een microfoon met zo’n ‘dode kat’ eromheen hebben opgespoord, hem ‘interviewen’."

Poll: Had Anderlecht meer moeten geloven in 'het Wonder van Glasgow'?

TAGS  I  Anderlecht  I   Celtic  I   Colin  I   Dendoncker

woensdag 5 oktober 2022

dinsdag 4 oktober 2022

maandag 3 oktober 2022