Suarez zoekt wanhopig naar gele kaart en doet er echt alles aan

Suarez zoekt wanhopig naar gele kaart en doet er echt alles aan
Zondag 25 februari 2018 - 08:15   I   door Redactie

Luis Suarez wilde er écht alles aan doen om toch maar een gele kaart te krijgen in de wedstrijd van Barcelona tegen Girona (6-1). Het lukte de Uruguayaan echter niet. Daardoor blijft hij op één gele kaart van een schorsing staan. Daardoor kan hij mogelijk geschorst zijn voor de belangrijke topper tegen Atlético Madrid van komende week zondag.

Alba wel, Suarez niet

Ook Jordi Alba stond op één gele kaart van een schorsing. Hij slaagde er wel in om een gele kaart te ontvangen. Hij is nu geschorst voor de wedstrijd van donderdag tegen Las Palmas, maar is er zeker bij tijdens de topper tegen Atlético. Die zekerheid heeft Suarez niet. Als de aanvaller geel pakt tegen Las Palmas is hij geschorst zondag.

Coach Ernesto Valverde kan er uiteraard ook voor kiezen om Suarez donderdag niet op te stellen. In dat geval kan hij al nooit tegen een schorsing aanlopen. De international deed er gisteren alles aan om geel te pakken. Hij vertraagde bewust een ingooi, raakte de bal met de hand, pakte de voet van Douglas Luiz en trok opzichtelijk aan Mafeo in een duel om de bal. Werkelijk niets hielp, ref Alberola Rojas hield zijn kaarten op zak.

Valverde wilde achteraf liever niet ingaan op de acties van Suarez om toch maar een gele kaart te pakken. "Het zijn fases in een wedstrijd. Het is aan de scheidsrechter om een oordeel te vellen", bleef de coach zeer neutraal. 

Zelfs niet in blessuretijd

In onderstaande video zie je Suarez nog heel veel moeite doen in de slotseconden van de wedstrijd om toch maar die gele kaart te pakken, maar zonder resultaat.

Poll: Snap jij dit?

TAGS  I  Suarez  I   Barcelona  I   shw

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024