Orlando Sa kiest toch voor China en legt uit waarom

Orlando Sa kiest toch voor China en legt uit waarom
Woensdag 28 februari 2018 - 19:30   I  

Er is de voorbije weken heel wat te doen geweest rond Orlando Sa, de spits van Standard. Sa Pinto heeft hem al enkele keren op de bank gezet en dat deed de wenkbrauwen fronzen bij verscheidene mensen, fans incluis. Sa zou echter azen op een transfer naar China, maar gisteren liet Standard weet dat Orlando Sa gewoon in Luik blijft.

Orlando Sa verhuist nu toch China. De Portugees tekende bij Henan Jianye. De Chinezen zouden 8 miljoen euro geboden hebben en Standard zou dit bod nu ook aanvaard hebben.  De Chinese club kondigde de transfer intussen ook al aan.

Goalgetter pur sang

Met Orlando Sa verliest Standard meteen zijn topschutter. Dit seizoen scoorde hij al 10 keer in 24 competitiewedstrijden en ook in de beker was hij belangrijk met 3 doelpunten. Daarnaast is Orlando Sa ook nog eens een aanspeelpunt én een wapen als je over spelers beschikt die een goede voorzet kunnen trappen. En laten er bij Standard met Mpoku, Edmilson en Carcela wel voldoende spelers rondlopen met een lekkere traptechniek.

Standard krijgt gevraagde som

Eerder deden de Chinezen al een bod, maar Standard weigerde toen. De Luikenaars weigerden onder de 8 miljoen te zakken en deden dat dan ook niet. Toen Standard gisteren een bericht de wereld instuurde dat Orlando Sa gewoon in Luik bleef leek een transfer dan ook definitief van de baan, maar nu de Chinezen het gevraagde bedrag toch op tafel hebben gelegd lijkt de 29-jarige Portugees de Belgische competitie te verlaten. Een gouden zaak wel voor Standard, dat Orlando Sa gratis overnam van Maccabi Tel Aviv in 2016.

Moeilijke keuze

Orlando Sa heeft intussen ook voor het eerst gereageerd op zijn transfer naar Henan Jianye. "Deze nieuwe richting geven aan mijn carrière was echt geen gemakkelijke keuze aangezien Standard en zijn fantastische supporters tijdens de hele periode die ik hier doorbracht op mij rekenden", zegt de Portugees. "Er zijn echter opportuniteiten die mijn familie en ik niet kunnen weigeren. Ik zou graag de club, mijn ploegmaats, de staff en natuurlijk de fans willen bedanken voor hun steun en ik wens hen het beste toe voor de komende jaren."

Poll: Is dit een groot verlies voor Standard?

TAGS  I  Standard  I   Orlando  I   Sa  I   Henan Jianye

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024