Videoref eist hoofdrol op tijdens Tottenham-Rochdale

Woensdag 28 februari 2018 - 22:37   I

Vanavond mocht Tottenham het nog eens opnemen tegen Rochdale in de FA Cup. Daarin staat er altijd wel iets te geburen en dat was vanavond niet anders. De videoref speelde een opvallende rol, net als Llorente, die drie keer scoorde. Het werd uiteindelijk 6-1 voor de Spurs.

De eerste helft stond bol van de controverse. Lamela schoot Tottenham al snel op voorsprong, maar met behulp van de videoref werd de treffer dan toch afgekeurd. Een voorafgaande duwfout, klonk het. Son trapte niet veel later de 1-0 dan toch binnen.

Daarna werd het pas helemaal te gek. Tottenham kreeg eerst een vrije trap, maar na een nieuwe ingreep van de videoref werd het een strafschop. Son zette de elfmeter om, maar de VAR keurde het doelpunt af én bestrafte Son met geel, omdat hij tijdens zijn aanloop bleef staan. Rochdale maakte nadien nog gelijk ook.

Na de rust ging de controverse wat liggen en maakte Tottenham korte metten met Rochdale, dat in de eerste wedstrijd nog 2-2 gelijkspeelde en zo de replay kon afdwingen. Llorente scoorde drie keer en ook Son en Walker-Peters konden nog een goaltje meepikken.

Poll: Bent u fan van de videoref?