Opmerkelijk: cocaine en heroine toegelaten op WK in Rusland

Opmerkelijk: cocaine en heroine toegelaten op WK in Rusland
Donderdag 01 maart 2018 - 17:12   I  

Door enkele mazen in de Russische wetgeving mogen voetballiefhebbers deze zomer onder meer cocaïne en heroïne meenemen naar de WK-wedstrijden. Voorwaarde is wel dat al het medische papierwerk in orde moet zijn om deze middelen bij te hebben en te gebruiken. Als dat maar goed komt..

Komende zomer zullen miljoenen voetballiefhebbers afzakken naar Rusland om het WK in levende lijve te aanschouwen. Opmerkelijk genoeg mogen al die reizigers drugs zoals cocaïne, heroïne en wiet legaal meenemen. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Newsweek. Maar er zit wel een (heel groot) addertje onder het gras.

De voorwaarde is dat de drugs voor medicinale doeleinden dienen. Dat wil zeggen dat de nodige medische voorschriften voor het gebruik van deze drugs in orde moeten zijn. Dat blijkt uit de regels van de Euraziatische Economische Unie, een economische unie opgericht door Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland. Gebruikers moeten dus te allen tijde een authentiek voorschrift, in het Engels of Russisch, op zak hebben.

Strenge controles

De FIFA bevestigde eergisteren (dinsdag, nvdr.) dat toeschouwers inderdaad drugs mogen meenemen naar de wedstrijden. Er zullen in de speelsteden verschillende controleposten worden opgericht die ervoor moeten zorgen dat er geen misbruikt wordt gemaakt. Opvallend genoeg geldt er wel een algemeen rookverbod in de speelsteden gedurende het wereldkampioenschap.

Poll: Gaat het drugsgebruik tijdens het WK uit de hand lopen?

TAGS  I  WK  I   2018  I   18  I   Wereldkampioenschap  I   Drugs  I   Rusland  I   Cocaïne  I   Heroïne  I   Wiet

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024