Kums is duidelijk: "Dat is anders bij Anderlecht dan bij AA Gent"

Kums is duidelijk:
Zaterdag 03 maart 2018 - 14:15   I  

Sven Kums werd met veel bombarie binnengehaald bij Anderlecht, maar voorlopig heeft hij die hoge verwachtingen niet kunnen inlossen. Zijn cijfers tonen aan dat hij niet dezelfde spelers is bij Anderlecht dan bij AA Gent. Minder bepalend en minder doelpunten en assists.

Sven Kums weet dat hij beter kan, maar weet ook dat hij nu een andere rol heeft bij Anderlecht dan destijds bij AA Gent. Toen was hij de draaischijf en had hij ook een grotere impact op het spel. Nu speelt hij eerder in dienst van de ploeg, waardoor ook zijn cijfers lagen liggen.

"Ik lees niet vaak kranten, maar ik heb wel gehoord dat er wat kritiek is. Ik weet niet hoe jullie de zaken zien, maar als ik de Kums van Gent vergelijk met die van Anderlecht, dan speel ik nu eerder in dienst van de ploeg. Toen was ik de draaischijf en dat heeft uiteraard een invloed op de cijfer. Neto speelde ook op 6, waardoor ik meer vrijheid had om mij offensief uit te leven. Trebel en ik hebben nu een beetje hetzelfde profiel, dus iemand van ons moet steeds blijven om het evenwicht te behouden", aldus Kums in La DH.

Geloof in titel blijft

Anderlecht lijkt dit seizoen weinig te kunnen doen tegen Club Brugge, dat vlot aan de leiding blijft staan. Het zal zelfs moeten zorgen dat het Europees voetbal haalt. Dat haalde ook Vanhaezebrouck aan, die niet echt meer gelooft in de titel.

Kums doet dat wel. Als speler van Anderlecht moet je altijd het hoogst haalbare als doel instellen. Dit seizoen blijft dat de titel voor Anderlecht. "Tekenen voor een tweede plaats? Nooit! Anderlecht blijft Anderlecht. Op sportief vlak gaan we vol voor het hoogste. We staan er momenteel misschien niet goed voor, maar de Play-Offs zijn nog niet begonnen", aldus Kums.

WK

Eén van de redenen dat Kums terugkeerde naar België was ook om nog kans te maken op het WK. Destijds bij AA Gent stond hij dicht bij de Rode Duivels. Nu helemaal niet meer. Zijn transfer naar Anderlecht heeft hem zeker niet dichter bij de nationale ploeg gebracht. Dat beseft hij zelf ook wel. “Ik moet realistisch zijn: op dit moment zijn er betere spelers op mijn positie. Het WK halen wordt moeilijk. Op dit moment moet ik daar dus niet aan denken", aldus Kums in Het Nieuwsblad.

 

Poll: Had u meer verwacht van Sven Kums bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Kums  I   AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024