"Hij wilde me van Anderlecht naar Standard halen, maar dat was moeilijk"

Zaterdag 10 maart 2018 - 11:49   I  

De spelers die Standard verlaten en rechtstreeks overstappen naar RSC Anderlecht zijn zeldzaam. Spelers die de omgekeerde beweging maken zo mogelijk nog zeldzamer... Jelle Van Damme deed het via een tussenstap, maar werd destijds bijna over de streep getrokken om rechtstreeks naar Standard te gaan.

"Toen ik bij Anderlecht tekende, was er al contact geweest", steekt Van Damme in Het Laatste Nieuws van wal. "Michel Preud'homme was er toen nog technisch directeur. Luciano D'Onofrio heeft me ook een keer proberen weg te halen bij Anderlecht toen Standard Champions League speelde. Het streelde mijn ego en ik heb naar zijn voorstel geluisterd, ook al wist ik dat het een moeilijk verhaal zou zijn."

"Met Luciano heb ik altijd zelf in contact gestaan", gaat de huidige Antwerp-speler verder. "Hij was de enige waarmee ik zonder managers praatte. Het klikte van in het begin."

"Standard zal me altijd het nauwst aan het hart liggen"

Hoewel hij met Anderlecht titels pakte, zal Van Damme altijd een betere band hebben met Standard. "Ik wist op voorhand dat die club me zou liggen en was er haast meteen thuis. Luciano had me dat ook verzekerd. Bij Anderlecht keek ik al uit naar de matchen op Sclessin. Ik moet er gewoon eerlijk in zijn, die club zal me altijd het nauwst aan het hart liggen."

"Ik heb er vijf goeie jaren gekend ook al pakten we geen titel. Los van het feit dat ik er in die tijd 12 of 13 trainers versleten heb en twee voorzitters, was en blijft het de mooiste periode uit mijn carrière", besluit Van Damme.

Poll: Begrijp jij dat Van Damme na een passage bij Anderlecht nog voor Standard uitkwam?

TAGS  I  Standard  I   Anderlecht  I   Van Damme  I   D'Onofrio

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024