Wijzigt Coucke meteen stadionnaam van Anderlecht?

Wijzigt Coucke meteen stadionnaam van Anderlecht?
Zaterdag 10 maart 2018 - 21:00   I   door Fabian Morren

Met het vertrek van Roger Vanden Stock als voorzitter van Anderlecht en de komst van Marc Coucke komt er een einde aan een tijdperk bij paars-wit. Dat heeft zo mogelijk ook zijn gevolgen voor het stadion van RSCA. Dat heet nu het Constant Vanden Stockstadion. Mogelijk gaat die naam op de schop.

Kritiek

"Dat moet je aan Coucke vragen", reageert anden Stock. "Als ze de naam van het stadion veranderen en dat brengt geld op, dan mogen ze dat doen. Waarom niet? Wij hebben indertijd ook de naam van Emile Versé veranderd in Constant Vanden Stock, dat kan nu ook gebeuren. Ik ben al lang blij dat het ooit Vanden Stock-stadion is geweest. Constant Vanden Stock-stadion, hé.”

Coucke uitte wel flink wat kritiek op het recente transferbeleid van Anderlecht. "Ik blijf erbij: Marc was de beste keuze. Als je een club koopt, is het logisch dat je er andere ideeën op nahoudt dan je voorganger. Ik heb indertijd, toen ik nog in de brouwerij van mijn vader werkte, ook veel brasserieën overgenomen. Ik heb ook altijd gezegd dat de vorige eigenaars er niets van konden en dat ik de beste was. Zo gaat dat. Daar heb ik geen enkel probleem mee.”

"Anders was de licentie in gevaar gekomen"

“Ik heb met Coucke gesproken. Wel, ik heb hem gezegd: IK ben verantwoordelijk voor die transferperiode in de winter. Niet alleen onze manager Herman Van Holsbeeck. Ze viseren hem te veel. We konden moeilijk anders. Iedereen roept wat, maar Anderlecht moet zijn licentie halen. Ik heb altijd met veel schulden gewerkt. We moesten op die manier handelen om opnieuw evenwicht in de balans te krijgen. Anders hadden we problemen gehad met de licentie. Dat is de enige reden waarom we zo hebben gehandeld."

Poll: Vind jij dat de naam van het stadion van Anderlecht moet blijven?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   Vanden Stock

woensdag 4 oktober 2023

dinsdag 3 oktober 2023

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023