Filip Joos wordt teruggefloten: "Dat gaat helemaal niet"

Filip Joos wordt teruggefloten:
Maandag 12 maart 2018 - 17:42   I   door Redactie

Filip Joos haalde zwaar uit naar de reglementen van de Jupiler Pro League. Dat KV Mechelen degradeert op basis van het doelsaldo vindt hij niet kunnen. Joos pleit voor een testwedstrijd bij gelijk aantal punten. Iets waar Jacques Sys, de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, dan weer niet in gelooft.

"Je kijkt eerst naar het aantal overwinningen en als dat gelijk is naar het doelpuntensaldo. In veel landen geven ze zelfs prioriteit aan dat doelpuntensaldo. In testwedstrijden geloof ik niet, dan komen er nog eens wedstrijden bij en wordt het nog complexer. Dat er insinuaties opduiken, heb je altijd in deze situatie. Zowel vanuit Mechelse als Eupense hoek. Maar onze mensen die de match op Eupen hebben gezien, stelden in ieder geval geen flagrante blunders van de keeper vast. Niet vergeten dat Eupen eerder ook al eens 4-1 won, van KV Mechelen nota bene", aldus Sys. 

"Eupen kan even goed beweren dat Waasland-Beveren weinig in de weg zou leggen van Mechelen. Zo blijf je bezig. Zolang er geen bewijzen zijn, kan je daar niets op zeggen. Mechelen moet vooral bij zichzelf te rade gaan voor deze pijnlijke degradatie. Als je drie trainers verslijt op één seizoen -net zoals Cercle toen het twee jaar geleden zakte-, dan kan je niet spreken van een goed beleid. Dat weten ze zelf ook. Dennis van Wijk heeft er terug schwung in gebracht, maar te laat, ze hadden nooit Jankovic mogen terugnemen."

"Degraderen doe je niet in de laatste wedstrijd"

"Jammer voor ons Belgisch voetbal dat zo een traditieclub terug in 1B moet gaan spelen. Het is een scenario waar weinig mensen rekening mee hielden. Toen ze gelijkspeelden tegen Anderlecht en Gent geloofde iedereen weer in operatie redding. Achteraf bekeken, blijkt de penaltymisser van Mats Rits tegen Charleroi heel duur op te breken. Zo zijn er wel meer momenten geweest doorheen de laatste weken en eigenlijk het hele seizoen van Mechelen. Degraderen doe je niet in de laatste wedstrijd. Ik denk wel dat ze zich in 1B zullen herpakken, het komt er op aan deze zomer de juiste rationele beslissingen te nemen. Ik heb het gevoel dat ze dat wel zullen doen. 1B wordt volgend seizoen een interessante reeks, met traditieclubs als Mechelen, Beerschot Wilrijk en Lierse."

Poll: Vind jij testwedstrijden beter dan op basis van doelsaldo?

TAGS  I  KV Mechelen  I   shw

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024