Belangrijke Genk-pion: "Nooit weggestoken dat ik Standardsupporter ben"

Belangrijke Genk-pion:
Woensdag 14 maart 2018 - 16:30   I  

Zaterdagavond nemen KRC Genk en Standard het tegen elkaar op in de finale van de Croky Cup. Het belooft een spannende strijd te worden tussen de twee ploegen die zich op de laatste speeldag van de reguliere competitie verzekerden van een plek in play-off 1.

Voor Jos Daerden, assistent-trainer bij Genk, wordt het alvast een speciale wedstrijd. Hij speelde er vier seizoenen en was er ook even aan het werk als coach. In aanloop naar de bekerfinale tussen zijn huidige werkgever en zijn ex-ploeg geeft Daerden ook eerlijk toe dat hij altijd Standardsupporter is geweest.

"Ik heb nooit weggestoken dat ik van kindsbeen af supporter was van Standard. Ik wens ze nu nog altijd heel veel succes, behalve tegen ons. Ik ga graag naar Standard, echt waar. Ik word er nog altijd warm ontvangen. Als ik er kom, probeer ik er een uur voor de wedstrijd te zijn, om de anderen zien: Christian Piot, Leon Semmeling, Erik Gerets, Wilfried Van Moer, Guy Hellers...", aldus Daerden in Sport/Voetbalmagazine.

Daerden was tussen 1980 en 1984 actief als speler van Standard. De fans van de Luikse club zijn hem nog niet vergeten. "De supporters beseffen dat het de laatste generaties zijn waarmee ze zich nog een beetje kunnen vereenzelvigen. Nu blijven spelers veel korter. Ze willen er altijd een paar met wie ze een band hebben, zoals Carcela omdat hij van Luik is. Ze vergeten ex-spelers niet snel."

Poll: Vind jij deze uitspraak kunnen?

TAGS  I  Daerden  I   RC Genk  I   Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024