Lardot reageert op kritiek: "Daarom geen rood voor Luyindama"

Lardot reageert op kritiek:
Maandag 19 maart 2018 - 13:45   I   door Redactie

Jonathan Lardot lag na enkele beslissingen toch onder vuur na de bekerfinale. Vooral vanuit het verliezende kamp bij RC Genk viel er behoorlijk wat kritiek te noteren. In La Capitale neemt de scheidsrechter de tijd om te reageren op die kritiek.

Reglement

Vooral het feit dat Christian Luyindama geen rode kaart kreeg voor zijn overtreding op Ibrahima Seck, lokte veel kritiek uit. Ook van waarnemers en analisten. "Je moet weten dat zo'n overtreding niet automatisch bestraft hoeft te worden met een rode kaart", aldus Lardot. Er zijn bepaalde criteria over uitgeschreven in het reglement van de UEFA."

De ref kreeg assistentie van de videoref en ging de beelden zelf bekijken. Toch gaf hij geen rood. "Wanneer ik de videobeelden gebruik en vervolgens besluit om geel te geven, heeft dat niets met mijn persoonlijk oordeel te maken bij die fase. Ik kijk naar de intensiteit en de positie van de voet. In dit geval was de intensiteit niet hoog dus was een uitsluiting niet vereist."

"Kritiek doet me lachen"

Een paar dagen geleden hadden we opleiding in Tubeke en daar was zo'n gelijkaardige fase. Ik bevestig dus nogmaals de beslissing die ik heb genomen. Het is de enige fase uit de wedstrijd die tot discussie kan leiden", stelt Lardot.

De kritiek slaat nergens op, zo meent de ref. "De kritieken doen me lachen, want ik hoorde veel onzin. Ik heb geen problemen met kritiek als ze constructief en logisch zijn. Dat is in deze zeker niet het geval. Ik weet dat ik de goeie beslissing heb genomen."

Poll: Had Luyindama rood moeten krijgen?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard  I   Lardot

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024