“Ik denk niet meer aan de Rode Duivels. Het is over voor mij”

“Ik denk niet meer aan de Rode Duivels. Het is over voor mij”
Dinsdag 20 maart 2018 - 10:45   I  

In mei staat Roberto Martinez voor een ongetwijfeld moeilijke opdracht. Dan moet de bondscoach 23 spelers aanduiden die met België mee naar het WK in Rusland mogen. Eén speler zal al zeker niét van de partij zijn: Nicolas Lombaerts. De verdediger van KV Oostende vreest dat de bondscoach hem niet meer zal oproepen. “Het is over voor mij”, zegt Lombaerts.

“Ik denk niet meer aan de nationale ploeg”, zegt Lombaerts in La Capitale. Als de bondscoach me oproept, ga ik. Ik zal nooit een selectie weigeren. Maar ik heb al gekeken waar ik deze zomer op vakantie wil gaan. De reis is nog niet geboekt, maar ik weet al waar ik naartoe wil. Eerlijk? Het is over bij de nationale ploeg voor mij. Roberto Martinez is bij Oostende of ergens anders niet één keer naar mij komen kijken, dus…”

Met de blessuregevoelige verdedigers die de huidige selectie rijk is, bestaat er evenwel nog een waterkansje voor Lombaerts. “Als er drie of vier geblesseerd uitvallen? Zelfs dan maak ik geen kans op een selectie. Volgens mij zal de bondscoach dan wel voor jonge speler kiezen. Neen, voor mij is het gedaan.”

Dat Lombaerts net het WK in Rusland, waar hij járen voor Zenit Sint-Petersburg uitkwam, moet missen steekt ongetwijfeld een beetje. “Ik had er gids kunnen zijn. Dat is ook één van de redenen waarom ik vorige zomer terugkeerde naar België. Ik wilde absoluut spelen en me tonen. Ik had ook in Rusland op de tribune kunnen zitten en veel geld verdienen. Maar dat zag ik niet zitten.”

Poll: Verdient Lombaerts een selectie?

TAGS  I  Lombaerts  I   KV Oostende  I   Rode Duivels  I   Martinez

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024