‘PSG heeft zinnen op peperdure Rode Duivel gezet’

‘PSG heeft zinnen op peperdure Rode Duivel gezet’
Woensdag 21 maart 2018 - 07:41   I  

Haalt Paris Saint-Germain in het tussenseizoen een nieuwe Rode Duivel aan boord? Het is goed mogelijk, want de Franse topclub zou zijn zinnen gezet hebben op… Toby Alderweireld. De 29-jarige verdediger komt er niet uit met zijn huidige werkgever Tottenham Hotspur en zoekt na afloop van dit seizoen wellicht andere oorden op.

Het Nieuwsblad weet alvast dat PSG de situatie van Alderweireld nauwlettend in de gaten houdt. De Fransen zijn in de Ligue 1 op weg naar een nieuwe landstitel, maar zouden in het tussenseizoen maar wat graag hun verdedigende compartiment versterken. Centraal achterin is de spoeling dun: Marquinhos en Thiago Silva zijn de enige twee toppers.

De interesse van PSG zou straks tot een opbod tussen enkele Europese grootmachten kunnen leiden. Zo zouden ook Manchester United, Barcelona, Manchester City én Chelsea wel wat zien in een samenwerking met Alderweireld.

Tottenham beschikt over een eenzijdige clausule waarmee het het contract van Alderweireld kan verlengen tot de zomer van 2020. Als de clubleiding dat doet, schiet het wel in de eigen voet. Met die contractverlenging gaat immers een gelimiteerde afkoopsom van 28 miljoen euro samen. En zo zou Alderweireld een koopje worden.

50 miljoen euro

Tottenham zal de eenzijdige clausule dan ook onder geen beding lichten en trachten van Alderweireld komende zomer voor veel meer centen van de hand te doen. Volgens Het Laatste Nieuws wil de club komende zomer ongeveer 50 miljoen euro opstrijken bij een vertrek van onze landgenoot.

Poll: Zou Alderweireld bij PSG passen?

TAGS  I  Alderweireld  I   Tottenham  I   Manchester United  I   Barcelona  I   PSG  I   Manchester City  I   Chelsea

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022