Filip Joos over Carcela: "Dat is hem nergens gelukt"

Filip Joos over Carcela:
Zondag 25 maart 2018 - 07:43   I   door Redactie

Mehdi Carcela kreeg na de bekerfinale bijzonder veel kritiek. Terecht, zo vindt ook Filip Joos. De commentator van Sporza probeert een schets te maken van wie de middenvelder van Standard nu eigenlijk is. Conclusie: al zeker geen tweede Lionel Messi.

"Mehdi Carcela leverde het meest besproken moment van de bekerfinale. Toen hij na honderd minuten voetballen door coach Sa Pinto werd gewisseld, werd alles plots grotesk. Net voor hij van het veld zou stappen, groette hij ostentatief de tribunes, met een pirouette, applaudisserend voor zichzelf, uitdagend voor Genk-coach Clement", aldus Joos in zijn column in De Standaard.

"Vijftien seconden duurde het, een peulschil vergeleken bij het tijdrekken dat nog zou volgen, maar omdat er nauwelijks voetbalfeiten waren en door de manier waarop - als een patser - zal dat het beeld zijn dat de bekerfinale overleeft en wordt Carcela de pekelzondebok waar we onze ontstemming over een mislukte voetbalavond op afreageren."

"Carcela is niet doorgebroken"

"Voor veel mensen is nederigheid het hoogste goed. Patsers vinden die eigenschap overschat, je zal ze zelden in een grijze Opel Corsa zien. Mehdi Carcela verliet het veld in een blingbling-BMW, met brullende motor, luid claxonnerend, beats op volle kracht. De kritiek was striemend. En dan valt altijd de vergelijking met Messi - ik betrap mezelf er ook op."

"Messi. Ondergaat lijdzaam overtredingen. Is een kampioen in bescheidenheid - dat siert de mens, absoluut. Heeft al duizend keer straffere dingen gedaan op een voetbalveld dan Carcela en toch zichzelf nooit op die manier gefêteerd. Allemaal waar. Maar we vergeten één ding: Messi kán zich niet aan hybris bezondigen. Hybris is hoogmoed tegenover de goden, Messi is zelf de voetbalgod."

Geen vergelijking mogelijk

"Mehdi Carcela is een prachtige voetballer. Iemand voor wie je naar het stadion trekt, een dribbelkont, een speler die zich honderd procent inzet. Maar hij is geen Messi. Hij is niet doorgebroken. Niet bij Granada, niet bij Benfica en niet bij Olympiakos. Zijn dimensie is die van de Belgische eerste klasse. Dat is geen oneer, en beter daar mensen plezier verschaffen dan elders de bank warm houden, maar het doet elke vergelijking met Messi mank lopen."

Poll: Ben jij fan van Carcela?

TAGS  I  Carcela  I   Filip Joos  I   Standard  I   RC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024