Trebel over Anderlecht-speler: "Over 3 jaar staan clubs in de rij voor hem"

Trebel over Anderlecht-speler:
Maandag 26 maart 2018 - 06:30   I  

Adrien Trebel speelde in ons land eerst voor Standard, alvorens naar RSC Anderlecht te verhuren. Ook in het Constant Vanden Stockstadion werd de middenvelder quasi onmiddellijk een vaste waarde. Trebel heeft een goede kijk op het spel en meent nu al te weten wie van de Anderlecht-jonkies het straks ook écht zal maken.

"Hout vasthouden, maar ik denk dat Albert Lokonga een vaste waarde wordt", voorspelt Trebel in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Over een jaar of twee, drie staan de clubs in de rij voor hem. Let wel, ik ben streng voor jongeren omdat ik bij Nantes ook zo behandeld werd. Maar de jonge gasten hier luisteren."

Zelf was Trebel niet meteen het grootste talent van zijn generatie. "Neen, ik heb ervoor gewerkt. Bij de jeugd van Nantes sukkelde ik voortdurend met enkel- en knieblessures, waardoor getwijfeld werd of ik wel prof kon worden. Bij de profs werd ik vervolgens te klein ­bevonden. En toen ik weigerde bij te tekenen bij Nantes, mocht ik zes maanden niet spelen."

"In die zes maanden werkte ik met een persoonlijke coach en deed ik dagelijks een andere loopoefening. Toen ik bij Standard tekende, zei ­Duchâtelet hoe content ze ­waren over mijn medische ­testen. Wat wil je, ik was een marathonloper geworden. (lacht) Kortom, het is nooit simpel geweest. Geen probleem, ik hou niet van comfort. Ik tast mijn grenzen af.”

Poll: Zal Lokonga het maken?

TAGS  I  Lokonga  I   Trebel  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024