Dejaegere gaat uitdaging aan: "Als we winnen van Anderlecht, doe ik het!"

Dejaegere gaat uitdaging aan:
Woensdag 28 maart 2018 - 14:53   I  

KAA Gent begint straks als derde in het klassement aan play-off 1. Dit seizoen een tweede landstitel in de geschiedenis van de club binnenhalen, wordt moeilijk. Toch wil Brecht Dejaegere komend weekend met een goed gevoel aan de play-offs starten. En dat wil zeggen: Hein Vanhaezebrouck en Anderlecht verslaan.

“Of het speciaal is om aan het begin van de play-offs onmiddellijk tegen Anderlecht te moeten spelen? Ja, het motiveert me nóg meer”, steekt Dejaegere in een gesprek met La Dernière Heure van wal. “Het is niet dat we revanche willen nemen op Vanhaezebrouck. Al komt het gevoel dicht in de buurt van revanche. Op het einde van onze samenwerking hadden we alleszins een andere mening, een andere visie. Ik heb Hein toen ook duidelijk gemaakt hoe ik over sommige zaken denk.”

Vanhaezebrouck heeft me soms bekritiseerd, maar de kritiek was niet altijd terecht. Sinds hij weg is bij Gent, heb ik mijn échte niveau, dat van in het seizoen 2014-2015 teruggevonden. Ik zou erg gelukkig zijn mocht ik scoren tegen Hein en winnen van Anderlecht. Ik heb mijn ploegmakkers al laten weten dat, als we winnen, ik hen trakteer op een etentje op restaurant.” (lacht)

"Anderlecht beter dan Club Brugge"

In de titelstrijd ziet Dejaegere overigens een voordeel voor Club Brugge, maar toch is de middenvelder van mening dat Anderlecht over een betere ploeg beschikt. “Club Brugge blijft de grote favoriet voor de titel. Maar ik merk wel dat enkele spelers een pak minder goed zijn dan in het begin van het seizoen. Toen was iedereen 100%, maar dat is niet meer het geval. Voor mij heeft Anderlecht de beste ploeg van België. Als je spelers ziet zoals Trebel, Kums, Teodorczyk, Dendoncker, Kara,… Dat zijn allemaal spelers van een serieus kaliber."

Poll: Gaat Gent winnen van Anderlecht?

TAGS  I  Dejaegere  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024