Arsenal al klaar met CSKA, veel doelpunten in Lazio-Salzburg

Donderdag 05 april 2018 - 22:49   I

Vanavond stonden de heenwedstrijden in de kwartfinales van de Europa League op het programma. Arsenal ontving CSKA Moskou, Atlético nam het op tegen Sporting, Lazio en Salzburg namen het op tegen elkaar en ook RB Leipzig kreeg met Marseille een mooie affiche op het programma.

Arsenal-CSKA Moskou 4-1

Arsenal begon goed aan de wedstrijd en scoorde via Aaron Ramsey. Nadien kwamen de Russen terug dankzij een knappe goal van Golovin. Nog voor de rust zette Arsenal orde op zaken met doelpunten van Lacazette en opnieuw Ramsey. Lacazette maakte nog voor de rust de terugwedstrijd overbodig met zijn tweede van de avond.

Atlético-Sporting 2-0

Atlético is misschien wel de favoriet om de Europa League te winnen, maar daarvoor moest het eerst voorbij Sporting. Na 23 seconden was het al raak voor de Madrilenen na geblunder in de Portugese defensie. Voor de rust gaf de verdediging van Sporting alweer een cadeau. Deze keer was het Griezmann die het geschenk met beide handen aannam.

Lazio-Salzburg 4-2

Lazio, zonder Lukaku, ontving Salzburg. Bij de rust stond het 1-1, maar na de koffie ontplofte de wedstrijd helemaal. Parolo bracht de thuisploeg met een lekkere goal op voorsprong, maar Minamino hing de bordjes weer gelijk. Dankzij Anderson en Immobile kon Lazio toch een knap resultaat neerzetten.

RB Leipzig-Marseille 1-0

RB Leipzig en Marseille was nog zo een interessante affiche. Werner zorgde vlak voor rust voor het enige doelpunt. De terugwedstrijd belooft alvast erg spannend te worden.

Poll: Is de Europa League een aantrekkelijke competitie?