"Coucke had gelijk om Van Holsbeeck per direct te ontslaan"

Dinsdag 10 april 2018 - 21:17   I  

Marc Coucke lijkt voorlopig toch vooral grote kuis te houden in Neerpede. De nieuwe voorzitter is zich aan het omringen met trouwe trawanten en heeft ook al enkele oude werknemers ontslagen. Coucke heeft dus meteen zijn statement gemaakt: het is zijn weg of geen weg.

Coucke kreeg wel heel wat kritiek over de manier waarop hij Herman Van Holsbeeck ontsloeg. "Stijlloos. Het hoort niet bij Anderlecht vind ik. Vijftien jaar daar en acht titels binnengehaald. Je kan kritiek hebben op de transfers, maar dan wens je hem nog steeds niet zo een afscheid toe als dat ze hem nu hebben gegeven. Het is onbegrijpelijk wat mij betreft", aldus Degryse gisteren nog in Vista!.

"Van Holsbeeck wist wat hij kon verwachten"

Philippe Albert is het daar dan weer niet mee eens. Volgens hem deed Coucke er goed aan om Van Holsbeeck meteen de deur te wijzen. Dat is duidelijker voor iedereen en dat is ook gewoon de (harde) voetbalwereld. Coucke is niet in Anderlecht om sentimenteel te doen.

"Overal worden er mensen ontslagen van de ene dag op de andere. Ik heb vrienden die hun job verloren in de fabriek. Maar die vertrekken niet met een vette cheque! Ik denk niet dat Herman Van Holsbeeckfinancieel een slechte zaak doet. Zo'n C4, om het even wanneer, is nu de norm geworden. Van Holsbeeck zit lang genoeg in het voetbal om te weten dat hij dat kon verwachten. We weten ondertussen dat Marc Coucke niet naar Anderlecht gekomen is om sentimenteel te doen. Hij neemt beslissingen in functie van wat hij gezien heeft sinds zijn komst. Ik hoor nu zeggen dat het fatsoenlijker zou geweest zijn om te wachten tot het einde van het seizoen om Van Holsbeeck weg te sturen. Ik ga daar niet mee akkoord. Van zodra Coucke niet meer op hem rekent, moet je hem ontslaan, dat is duidelijker voor iedereen", aldus Albert in Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Deed Coucke er goed aan om Van Holsbeeck nu al te ontslaan?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024