'Patrick Janssens krijgt na passage bij RC Genk nieuwe opvallende functie'

'Patrick Janssens krijgt na passage bij RC Genk nieuwe opvallende functie'
Vrijdag 13 april 2018 - 09:55   I  

KRC Genk zette een tijdje geleden de samenwerking met Patrick Janssens stop. De Antwerpenaar is dus niet langer CEO in de Luminus Arena. Daardoor kan Janssens dus uitkijken naar een nieuwe uitdaging en daarbij komt nu een opvallende functie piepen.

Janssens zou namelijk Koen De Brabander kunnen opvolgen als CEO van de Belgische Voetbalbond. Die vacature is al een tijdje open, maar werd (tijdelijk) ingevuld door bondsvoorzitter Gérard Linard, die voor de komst van De Brabander al CEO ad interim was.

Een strekking in het bestuur van de voetbalbond zag het feit dat Janssens op de markt kwam als een godsgeschenk. De Antwerpenaar is in tegenstelling tot zijn voorganger De Brabander vertrouwd met het voetbalwereldje, hij heeft zijn sporen verdiend in de politiek én hij kent het reilen en zeilen van de zakenwereld. De ideale combinatie volgens de voorstanders van Janssens. Die werd intussen ook al gepolst naar zijn interesse voor de topfunctie bij de bond en hij liet weten dat hij die job als een mooie uitdaging ziet. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Niet de enige kandidaat

Janssens is wel niet de enige kandidaat. Binnen de voetbalbond is er wél een tegenspeler voor topkandidaat Janssens. Tom Borgions - die sinds 2011 voortreffelijk werk levert als financieel directeur bij de bond - wordt door sommigen naar voren geschoven voor de functie van secretaris-generaal. De voorstanders van de komst van Janssens willen een snelle beslissing, liefst al op de volgende raad van bestuur, op 26 april.

Poll: Zou Janssens een goede CEO zijn?

TAGS  I  RC Genk  I   Janssens

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024