Simon over 'beul' Vanhaezebrouck: "Dan moet je dood, dood, dood zijn"

Simon over 'beul' Vanhaezebrouck:
Zaterdag 14 april 2018 - 18:48   I  

Moses Simon schittert in play-off 1 en lijkt weer op die geweldige dribbelaar die hij was in het kampioenenjaar van AA Gent. Toen was hij vaak een gesel voor de verdediging met zijn flitsende acties en zijn snelheid.

Toen schitterde hij onder Vanhaezebrouck, nu dat hij dat opnieuw onder Vanderhaeghe. Er is toch een verschil tussen beide trainers, al is Moses Simon vol lof over Vanhaezebrouck. Ook al moest hij van Hein werken als een paard.

“Een meester-tacticus. Hij kon hele trainingen aan tactiek besteden. Ik heb veel van hem geleerd, want ik kende weinig van tactiek toen ik hier toekwam. Hij leerde me ook om harder te pushen. Hij zei: Na de training moet je dood, dood, dood zijn. Ik wist daarvoor niet wat het betekende om stikkapot te zijn. Hij heeft me ook leren verdedigen, maar in zijn systeem moest ik dat de hele tijd doen. Als iemand één moment niet mee verdedigde, kwam het hele team in gevaar", aldus Simon in Het Nieuwsblad.

Onder Vanderhaeghe anders

Onder Vanderhaeghe ligt dan anders. Ook nu heeft hij defensieve taken, maar hij heeft wel geleerd om te doseren. "Nu doe ik het gedoseerd en op de cruciale momenten. Zo houd ik meer energie over om aan te vallen.” Benieuwd of Simon vanavond het verschil kan maken tegen Standard.

Poll: Is Simon nu beter dan onder Vanhaezebrouck (kampioen)?

TAGS  I  AA Gent  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024