Standard zadelt AA Gent met enorme kater op

Zaterdag 14 april 2018 - 22:22   I

AA Gent is zijn ongeslagen status in play-off 1 kwijt. Op het veld van Standard leek de ploeg van Yves Vanderhaeghe lange tijd op weg naar een gelijkspel, maar daar beslisten Junior Edmilson en Renaud Emond in de absolute slotfase anders over. Eerstgenoemde lokte een strafschop uit, laatstgenoemde zette die vervolgens om: 1-0 en Standard is back in business.

De eerste helft was een maat voor niets. Beide ploegen dachten in eerste instantie niet aan voetballen, maar wel aan de boel goed gesloten te houden. Standard begon goed aan de wedstrijd, maar kon zijn overwicht niet omzetten in grote kansen. Gent speelde al helemaal geen kansen bij elkaar en zo stond het 0-0 aan de rust.

Na rust gooide Vanderhaeghe met Chakvetadze een verse kracht in de strijd en niet veel later mocht ook Yaremchuk invallen. De vervangingen hadden niet het gewenste effect, maar Standard leek de match ook niet naar zich toe te trekken.

Tot Edmilson in de slotminuten over het been van Asare ging in de grote rechthoek en scheidsrechter Smet de bal op de stip legde. Emond nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de bal buiten het bereik van Kalinic tegen de netten: 1-0, en dat was voldoende voor de drie punten. In de stand blijft Gent voorlopig tweede met 31 punten, Standard is vierde op amper drie punten van De Buffalo's.

Poll: Correct resultaat?