Martinez lijkt iedereen te verrassen met deze WK-debutant

Martinez lijkt iedereen te verrassen met deze WK-debutant
Donderdag 19 april 2018 - 13:00   I   door Redactie

De aanvalslinie van de Rode Duivels op het komende WK blijft een groot vraagteken. Romelu Lukaku is de enige zekerheid voorin na het uitvallen van Batshuayi bij Dortmund en de grote vormdip van Benteke bij Crystal Palace. Roberto Martinez bekijkt alle opties en deinst niet terug een debutant zoals Landry Dimata mee te nemen naar Rusland.

"Ik volg Dimata van heel dichtbij. Hij heeft een schitterend seizoen gedraaid bij Wolfsburg en bij de nationale beloften. Ik sluit niet dat ik op het WK een nieuwe speler erbij haal, een soort factor X", laat Martinez weten aan L’Avenir. "Dat kan Dimata zijn of iemand anders. We hebben veel spelers voor die positie, ik tel er ook nog Laurent Depoitre bij."

Ook over de toekomst piekert de coach van de Rode Duivels. “Spelers zoals Praet en Castagne spelen op heel hoog niveau en spelen een belangrijk rol in een uitstekende competitie. Zij zijn de toekomst van het Belgische voetbal, ook als ze misschien niet naar het WK gaan.”

De Rode Duivels treden in Rusland aan tegen Panama, Tunesië en grootmach Engeland. Martinez weet al ongeveer hoe de selectie er zal uitzien. “Ik heb een sterke groep. Ik heb tachtig procent van de kern al in mijn hoofd. Daarnaast zijn er nog twaalf of dertien spelers die in de balans liggen.”

Poll: Moet Dimata mee naar het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Martinez  I   Dimata

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024