Anderlecht-speler onder vuur ondanks goede statistieken

Anderlecht-speler onder vuur ondanks goede statistieken
Maandag 30 april 2018 - 15:52   I  

Afgelopen weekend zorgde de Japanner Ryota Morioka voor assist nummer vier en doelpunt nummer vijf in twaalf duels. Geen slechte statistieken voor een spelmaker, toch krijgt de Japanner veel kritiek.

“I feel good”, dat was het duidelijke antwoord van Ryota Morioka na de wedstrijd tegen Charleroi. Toch maakt de Japanse middenvelder niet zoveel indruk dan zijn statistieken laten uitschijnen, zo meldt HLN.

Morioka is een klassieke tien. Een beetje lui - in se is daar niks mis mee -, slap in de duels en weinig grinta. Dat is allemaal leuk als het goed draait, maar in dít Anderlecht, dat moet zwoegen voor de punten, zijn het geen kwaliteiten. Bovendien bezit Morioka niet het surplus aan kwaliteit, talent of creativiteit om RSCA wekelijks te dragen, zoals Zetterberg of Boussoufa dat wél deden. Luidt het harde oordeel van HLN.

Morioka maakt ook kans om met de nationale ploeg van Japan naar het WK in Rusland te gaan. Al is er bij de nationale ploeg veel concurrentie en vooral populariteit speelt een grote rol in Japan. "Ritsu Doan van Groningen, die nochtans amper negentien is, is veel bekender. Ryota zou zich meer moeten profileren om echt in beeld te komen bij de nationale ploeg", aldus een Japanse collega tegenover HLN.

Poll: Is de kritiek op Morioka terecht?

TAGS  I  Morioka  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024