Verstraete is duidelijk: "Dat interesseert ons geen zak"

Verstraete is duidelijk:
Vrijdag 11 mei 2018 - 08:21   I  

Birger Verstraete pakte gisteren uit met de 'schwalbe van het jaar' door in zijn eigen zestien op geniale wijze tegen de grond te gaan. Sportief was het wel allerminst en eigenlijk ook wat tekenend voor de manier waarop Gent een punt kwam rapen in Genk. De schoonheidsprijs verdienden ze niet.

Dat wist ook Verstraete na de wedstrijd, maar volgens hem is dat nu ook niet belangrijk. Het belangrijkste nu zijn de punten en niet de manier waarop. Verstraete hoopt dat ze in de komende wedstrijd tegen Anderlecht en Club iets kunnen rapen, maar de manier waarop maakt voor hem echt niet uit.

"Toen we in Genk aankwamen, hadden we echt het gevoel dat we hier niet zouden verliezen. Het was niet mooi zoals we speelden, maar eerlijk: dat interesseert ons op dit moment geen zak. We hebben gespeeld met een groot hart, iedereen heeft geknokt. We staan vierde en over twee matchen willen we daar nog staan. Je mag niet vergeten dat we van de voorlaatste plaats komen. Als we dan aan het eind van de rit Europees spelen, kan je alleen maar 'chapeau' zeggen voor de spelers, de coach en de hele staf", aldus Verstraete volgens Het Laatste Nieuws.

Match van het jaar

Nu zondag thuis tegen Anderlecht kan het erop of eronder zijn voor Gent. Europees voetbal of niet, het ticket kan dan al binnen zijn. "We zijn er ons heel goed van bewust dat we niet vierde zullen blijven als we tegen Anderlecht en Club niets halen", aldus Verstraete. "Het punt dat we hier in Genk pakken, kan doorslaggevend zijn. Als we zondag kunnen winnen van Anderlecht, kunnen we misschien al zeker zijn van de vierde plaats. Na de 1 op 15 was het punt in Genk heel belangrijk, maar zondag kan het de match van het jaar worden voor ons. We zijn blij dat we de vierde plaats weer vast hebben, de rest kan ons nu allemaal gestolen worden."

 

Poll: Haalt Gent Europees voetbal?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Verstraete

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024