'RC Genk legt miljoenen op tafel voor 'nieuwe Lampard'

'RC Genk legt miljoenen op tafel voor 'nieuwe Lampard'
Vrijdag 11 mei 2018 - 15:32   I  

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Racing Genk de Poolse middenvelder Jakub Piotrowski gaat overnemen van Pogon Szczecin. De 20-jarige Piotrowski zou een contract voor drie seizoenen tekenen bij Racing Genk en kost zo’n twee miljoen euro.

“Als kind was hij gek van Frank Lampard en daar kan je hem ook mee vergelijken”, laat Pools journalist Piotr Kozminski weten. Piotrowski is de draaischijf bij Pogon en speelt ook bij de Poolse U21. Komend seizoen moet de Pool het nakende vertrek van Malinovskyi opvangen.

HLN meldt dat Genk al een akkoord met Piotrowski heeft maar een officiële bevestiging is nog niet vrijgegeven. “Akhmat Grozny, de Russische eersteklasser, was ook geïnteresseerd, maar de voorkeur van Piotrowski gaat uit naar Racing Genk”, zegt Kozminski tegenover de Poolse krant Super Expres.

Box-to-box-speler

“Ook de Poolse topclubs hadden hem graag binnengehaald, maar hij was veel te duur. Piotrowski is een speler die in het begin van zijn carrière uitsluitend als controlerende middenvelder speelde, maar hij is dit seizoen geëvolueerd naar een ‘8’.”
“Hij speelt met veel meer offensieve intenties.

"Zijn idool is Frank Lampard en daar kun je hem ook het best mee vergelijken. Hij is niet de man van de verfijnde passing, maar wel een box-to-box-speler met een enorm loopvermogen. Piotrowski vervult ook een sleutelrol bij de Poolse beloften. Niemand twijfelt eraan dat hij snel zal doorstomen naar het A-elftal, maar het WK in Rusland komt te vroeg voor hem.”

Poll: Goede aankoop voor RC Genk?

TAGS  I  RC Genk  I  Piotrowski

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024