Benavente lijkt nu écht op weg naar deze Belgische topclub

Benavente lijkt nu écht op weg naar deze Belgische topclub
Dinsdag 22 mei 2018 - 09:33   I  

Cristian Benavente groeide dit seizoen uit tot één van de smaakmakers in de Jupiler Pro League. De Peruviaan dartelde over de Belgische voetbalvelden en had een belangrijk aandeel in de uitmuntende eerste seizoenshelft van Sporting Charleroi. Na de jaarwisseling kende Benavente een kleine terugval, maar desondanks hoopt hij op een mooie transfer.

Bij Charleroi zijn ze zich ervan bewust dat Benavent graag een stap hogerop wil zetten en zijn ze bereid om mee te werken aan een transfer. Bij De Zebra's redeneren ze dat het geen zin heeft om een speler tegen zijn zin op Mambourg te houden. Bovendien lijkt het ook hét moment om te cashen in het geval van Benavente, die toch al 24 jaar oud is.

Rest de vraag waar Benavente volgend seizoen te bewonderen zal zijn. Het buitenland? Dat is goed mogelijk. Een Belgische topclub? Ook dat is goed mogelijk. Hein Vanhaezebrouck had de Peruviaan in januari al graag naar het Constant Vanden Stockstadion zien komen. Benavente stond toen met stip op één op het verlanglijstje van de Anderlecht-trainer.

Door de aanslepende overname van paars-wit zat een transfer van Benavente er echter niet in. Met zes maanden vertraging hoopt Vanhaezebrouck zijn slag straks wél te slaan. Benavente lijkt steeds meer op weg naar Anderlecht, maar het is nog even afwachten of het effectief tot een overstap zal komen.

Poll: Is Benavente klaar voor een Belgische topclub?

TAGS  I  Benavente  I  Charleroi  I  AA Gent  I  Anderlecht

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024