'Anderlecht gaat nu ook vol voor deze gewezen publiekslieveling'

'Anderlecht gaat nu ook vol voor deze gewezen publiekslieveling'
Dinsdag 22 mei 2018 - 10:00   I  

RSC Anderlecht wil tegen het einde van de zomermercato een ploeg samengesteld hebben die klaar is om op drie fronten mee te strijden. Sportief manager Luc Devroe gaf met zijn eerste drie transfers al een eerste aanzet, maar er staat nog veel mee te gebeuren in en rond het Constant Vanden Stockstadion.

Het Nieuwsblad verwacht zeker tien inkomende transfers bij paars-wit. Yevhen Makarenko (KV Kortrijk), Kristal Abazaj (Qarabag) en Elias Cobbaut (KV Mechelen) tekenden eerder al, nog zeven te gaan dus? Het zou best kunnen. "Op dit moment gaan we er dus van uit dat Anderlecht vooral versterkingen in de breedte doet", schrijft Het Nieuwsblad.

Het grote vuurwerk moet dus nog beginnen, dat is wel duidelijk. "De grotere namen als pakweg Chancel Mbemba moeten nog komen, toch?", vraagt de krant zich af. De vraag stellen, is ze beantwoorden. Het is immers duidelijk dat Mbemba helemaal bovenaan op het verlanglijstje van Anderlecht staat. Bij paars-wit zullen ze tijdens de onderhandelingen met Newcastle United, over een definitieve transfer van Matz Sels, ook de naam van Mbemba op tafel gooien. De 23-jarige Congolees speelde nog maar nauwelijks The Magpies en mag er opkrassen.

Standard

Mbemba wil zelf maar wat graag weg bij Newcastle, maar zou voorlopig nog niet staan te springen om terug te keren naar België. Naast Anderlecht toont ook Standard interesse, maar Mbemba geeft de voorkeur aan een nieuw buitenlands avontuur. Toch hopen ze vooral bij paars-wit dat ze hun gewezen publiekslieveling op andere gedachten kunnen brengen.

Poll: Zou jij Mbemba graag terug bij Anderlecht zien?

TAGS  I  Mbemba  I  Anderlecht  I  Standard  I  Newcastle United

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024