KBVB komt met officieel statement na vervelende zaak-Nainggolan

KBVB komt met officieel statement na vervelende zaak-Nainggolan
Dinsdag 22 mei 2018 - 18:22   I  

Bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) zitten ze blijkbaar toch verveeld met de niet-selectie van Radja Nainggolan. Bondscoach Roberto Martinez nam de middenvelder niet op in zijn voorlopige WK-selectie van 28 spelers en die beslissing deed al heel veel stof opwaaien. Bij de KBVB staan ze als één man achter Martinez en daarom stuurden ze zelfs een officieel statement de wereld in.

"De preselectie van bondscoach Roberto Martinez werd niet door iedereen op applaus onthaald", schrijft de Voetbalbond. "Als KBVB hebben we hier begrip voor. Het is het beste bewijs dat de fans van de Rode Duivels gepassioneerd zijn en zich betrokken voelen bij hun team. Tegelijk hebben we afgelopen week het contract van onze bondscoach verlengd."

"Dat hebben we gedaan omdat we hem de juiste persoon vinden om de Rode Duivels te leiden. Dat wil zeggen dat hij de strategische en tactische keuzes maakt qua begeleiding, training en vanzelfsprekend ook selectie van het elftal voor interlands. We rekenen dan ook op zowel de technische staf als de Rode Duivels om in Rusland te gaan voor het allerhoogste."

Twaalfde man nodig

Sommige fans smeedden al plannen om actie te ondernemen tegen de beslissing van Martinez om Nainggolan niet in zijn WK-selectie op te nemen. Bij de KBVB hopen ze evenwel dat de oefenmatchen tegen Portugal, Egypte en Costa Rica zonder problemen kunnen verlopen. "Meer dan ooit roepen we onze twaalfde man op om zich als één blok achter de Rode Duivels te scharen. Zowel spelers als technische staf zijn bijzonder gemotiveerd om van dit WK een groot succes te maken. Toch kunnen zij dit alleen maar realiseren met de steun van alle fans. Alleen op die manier kunnen we onze gemeenschappelijke ambitie waarmaken: een uitstekend WK spelen in Rusland."

Poll: Sta jij nog achter Martinez?

TAGS  I  Nainggolan  I  Rode Duivels  I  Martinez

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024