Er moet Thorgan Hazard iets van het hart over broer Eden en WK-selectie

Er moet Thorgan Hazard iets van het hart over broer Eden en WK-selectie
Woensdag 23 mei 2018 - 11:15   I  

Thorgan Hazard speelde een erg sterk seizoen in Duitsland en heeft zich stilaan uit de schaduw van broer Eden gevoetbald. Roberto Martinez heeft hem nu ook in de 28-koppige selectie opgenomen, maar daar wil Thorgan Hazard duidelijk over zijn.

"Ik hoop in elk geval niet dat de coach me gewoon meeneemt omdat ik de broer van Eden ben. Natuurlijk zou het ongelooflijk zijn om samen met mijn broer een WK te spelen, maar het moet draaien om mijn kwaliteiten als speler. Al zou Eden natuurlijk ook wel blij zijn als ik erbij ben", aldus Hazard op de persconferentie (via Sporza).

"Ik maak kans"

Er vallen nog vijf spelers af en Hazard is dus nog niet zeker van zijn plek bij de uiteindelijke selectie. Toch verdient hij naar eigen zeggen een selectie. Zeker op basis van zijn seizoen en bovendien kan hij op verschillende posities uit de voeten.

"Ik besef dat er nog vijf spelers moeten afvallen. Iedereen die er nu bij is, verdient zijn plaats op het WK, maar de coach beslist. Ik zal mij de komende dagen proberen te bewijzen. Ik denk wel dat ik meer kans maak om erbij te zijn dan in 2014. Mijn status is veranderd. Ik heb mijn beste seizoen tot nu toe achter de rug. Ik speel altijd bij mijn club en ik heb meer verantwoordelijkheid op mij genomen. Ook als het iets minder ging, mocht ik blijven staan. De coach bij mijn club weet dat ik altijd het verschil kan maken."

Poll: Moet Thorgan Hazard mee naar Rusland?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Hazard  I  Martinez

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024