Clement weet het zeker: "Hij wordt de vervanger van Kalu bij AA Gent'

Clement weet het zeker:
Zaterdag 26 mei 2018 - 16:15   I  

Zondagavond staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. RC Genk en Zulte Waregem spelen nog één finale met Europees voetbal op het spel. Zulte-coach Dury erkende al dat zijn ploeg de underdog is, maar RC Genk-coach Philippe Clement spreekt dat tegen en is onder de indruk van zijn tegenstander.

Zo gaat hij in Het Belang van Limburg het lijstje spelers af van Zulte Waregem die een erg goede indruk op hem achterlaten. En dat zijn er een heleboel. Uiteraard wil Clement die favorietenrol niet met al te veel bombarie opnemen, maar dit Zulte Waregem heeft inderdaad wel heel wat kwaliteit. Zo keert Peter Olayinka terug naar AA Gent en die moet daar toch Kalu doen vergeten.

"Onderschat Zulte Waregem niet, zeker op offensief vlak beschikt het over erg veel troeven. Met Harbaoui hebben ze de nationale topschutter in hun rangen maar ook de statistieken van Bongonda, Olayinka - bij AA Gent zien ze hem als opvolger van Kalu - en De Pauw mogen gezien worden. Kaya voorziet hen vlot van assists. Bovendien huist er veel ervaring in die ploeg, dat zag ik woensdag nog. Ze bewaarden de rust met een mannetje minder en bleven van hun eigen kwaliteiten uitgaan", aldus Clement in Het Belang van Limburg.

Poll: Is Olayinka minstens even goed als Kalu?

TAGS  I  RC Genk  I  Clement  I  Zulte Waregem  I  AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024