'Deze Champions League-club zet zinnen op Hans Vanaken'

'Deze Champions League-club zet zinnen op Hans Vanaken'
Donderdag 07 juni 2018 - 16:51   I  

Club Brugge kroonde zich tijdens het voorbije seizoen tot kampioen in de Jupiler Pro League. Ruud Vormer was één van de drijvende krachten achter het kampioenenelftal van Ivan Leko, maar Hans Vanaken was dat evenzeer. De spelmaker acteerde lange tijd op een hoog niveau en heeft nu zelfs buitenlandse interesse opgewekt.

Nu het seizoen ten einde is draait de geruchtenmolen op volle toeren. Hoewel Vanaken al meermaals te kennen gegeven heeft dat hij zich goed voelt bij Club Brugge en niet op een transfer zit te azen, staat hij nu toch in de belangstelling van de Nederlandse kampioen PSV.

Voor de club uit Eindhoven, die straks ook actief is in de Champions League, is Vanaken zeker en vast geen onbekende. De Limburger speelde tussen 2002 en 2008 al voor PSV, maar kon er niet doorbreken in de eerste ploeg. Via omzwervingen bij Lommel United en Sporting Lokeren, belandde Vanaken in 2015 bij Club Brugge.

Publiekslieveling bij Club

In het Jan Breydelstadion is Vanaken ondertussen één van de belangrijkste spelers geworden. De 25-jarige middenvelder is er graag gezien bij het publiek, en het is dan ook maar de vraag of hij iets voelt voor een overstap naar PSV. Áls Vanaken vertrekt, zou hij minstens 10 miljoen euro in het laatje moeten brengen.

Poll: Speelt Vanaken volgend seizoen nog bij Club Brugge?

TAGS  I  Vanaken  I  Club Brugge  I  PSV

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024