"Het wordt uitkijken in welke mate Rits dát nog kan bij Club Brugge"

Donderdag 07 juni 2018 - 18:15   I  

Mats Rits is tot dusver nog steeds de eerste en enige zomeraanwinst van Club Brugge. Blauw-zwart haalde de 24-jarige middenvelder weg bij het gedegradeerde KV Mechelen. In het Jan Breydelstadion moet Rits bewijzen dat hij klaar is voor de Belgische top. Lukt hem dat ook?

"Mats Rits heeft kwaliteiten die een transfer naar Club Brugge kunnen verantwoorden", schrijft Sport/Voetbalmagazine"Hij is nog altijd maar 24 jaar, maar speelde toch al bijna tweehonderd officiële eerste-elftalwedstrijden. Voor hemzelf is het een kans om te laten zien dat hij alsnog de topspeler kan worden die Ajax zes jaar geleden in hem zag. Voor Club Brugge is hij een talentvolle, nog jonge, maar ook al ervaren Belg met groeipotentieel."

Bij het weekblad vragen ze zich voornamelijk af of Rits sterk genoeg in zijn schoenen staat om om te gaan met de druk die bij Club Brugge spelen met zich meebrengt. "Het wordt uitkijken hoeveel rek er nog zit op zijn mentale weerbaarheid en in welke mate het hogere niveau en de grotere concurrentie bij zijn nieuwe werkgever hem nog beter kunnen maken."

Belgische versterking

En zelfs als Rits geen onbetwiste titularis wordt in de ploeg van Ivan Leko, zullen ze bij Club nog blij zijn met de komst van de middenvelder. "In elk geval is hij voor Club Brugge Belgische versterking in de breedte met het oog op een seizoen met de zware bijkomende internationale belasting van de Champions Leaguepoulefase (en met in de eigen nationale competitie de verplichting om acht Belgen op het wedstrijdblad in te schrijven)."

Poll: Gaat Rits basisspeler worden bij Club Brugge?

TAGS  I  Rits  I  Club Brugge  I  KV Mechelen

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024