Belgische politie hoopt dat Rode Duivels halve finale op het WK niét halen

Belgische politie hoopt dat Rode Duivels halve finale op het WK niét halen
Donderdag 28 juni 2018 - 09:30   I  

Als het van de Belgische politie afhangt, dan hoeven de Rode Duivels het wereldkampioenschap in Rusland niet te winnen. Meer zelfs: de kwartfinales mogen het eindstation zijn voor Eden Hazard en co. Maar waarom precies?

Wel, als de Rode Duivels de halve finales op het WK halen en op 11 juli aan de bak moeten, zit de politie met een probleem. Die dag begint immers ook een NAVO-top in Brussel, er zijn tal van evenementen gepland voor de Vlaamse feestdag én er is ook nog het Dour-festival, met meer dan 50.000 bezoekers, dat van start gaat.

“We zijn niet klaar voor zo’n dag”

Bij de politie weten ze het nu al zeker: als de Rode Duivels op die dag ook nog eens de halve finale van het WK spelen, zal er chaos zijn. “We zijn eigenlijk niet klaar voor zo’n dag”, zegt Joery Dehaes van het christelijke ACV in Het Laatste Nieuws. “En wat als we dan nog steeds moeten opdraven om de stakende cipiers op te vangen?”

“Dit is een oefening zonder weerga, een van onze meest complexe ooit”, zegt minister Jambons woordvoerder Olivier Van Raemdonck. De federale politie houdt alvast 250 extra mensen klaar, voor áls de Duivels de halve finale spelen.

Voor de NAVO-top alleen zijn er per dag zo’n 2.000 manschappen nodig. Die troepenmacht moet niet enkel instaan voor de beveiliging van de 29 staats- en regeringsleiders, onder wie Donald Trump: er zullen op 11 juli ook protestacties zijn in Brussel. In maart werd al gevraagd om zo weinig mogelijk vakanties toe te kennen in die periode.

Rode Duivels kunnen politie helpen

En toch komt er vanavond mogelijk nog positief nieuws uit de bus. Als de Rode Duivels winnen van Engeland en groepswinnaar worden, komen ze in de bovenste tabelhelft terecht en spelen ze hun eventuele halve finale op 10 juli (en niet op 11 juli). Dat zou de politie héél goed uitkomen, maar het is niet dat de nationale ploeg daar straks van wakker zal liggen…

 

 

Poll: Denk jij dat de Rode Duivels de halve finales van het WK halen?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024