Kompany bijt van zich af: "Dat zien veel mensen niet"

Kompany bijt van zich af:
Woensdag 04 juli 2018 - 17:45   I  

Vincent Kompany maakte tegen Japan nog eens de negentig minuten vol. Naar alle waarschijnlijkheid speelt de verdediger ook vrijdag tegen Brazilië. Een persoonlijke overwinning voor de blessuregevoelige Kompany, die de voorbije jaren meer dan één keer aan de kant stond.

"Ik ben daar niet zo hard mee bezig als de anderen", tekende Het Laatste Nieuws tijdens een persconferentie op uit de mond van Kompany. "Ik neem het niemand kwalijk dat ze me de vraag stellen, dat is logisch. Maar voor mij is het geen dagelijkse kwestie."

"Ik werk gewoon elke dag om beter te worden, om de ploeg iets bij te brengen. Dat telt voor mij. Anders had ik al moeten stoppen op mijn veertiende, toen ben ik al geopereerd. Wat is het signaal? Dat je niet kan lopen of uit je bed stappen? Zo ver ben ik nog niet."

"Mentaal weerbaar en innerlijk sterk"

Dat hij er ondanks alles toch weer staat, sterkt Kompany in zijn geloof dat het nog niet over is. "Die blessures maken me -in mijn gedachten- sterker. Ik weet dat het moeilijk is om uit te leggen. Als je telkens in een dal terechtkomt en je moet vechten tegen die scepsis, dan moet je mentaal weerbaar zijn en innerlijk sterk."

"Dat ik hier vandaag sta, is dat een resultaat van veel uren in de gymzaal en de revalidatiezaal. Dikwijls wanneer het donker is. Dat zien veel mensen niet. Dat je dat kon zien tegen Japan, dat ik al lang niet meer gespeeld heb?" (lacht) Ik ben het altijd eens met wat de journalisten zeggen."

Poll: Ben jij blij dat Kompany weer fit is?

TAGS  I  Kompany  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024