"Neem een voorbeeld aan de Kroaten, beste overbetaalde Duivels-vedetten"

Maandag 16 juli 2018 - 22:50   I  

De Rode Duivels hebben alle Belgische harten doen smelten. Volgens velen hebben de Belgen het land weten te verenigen, iets waar de politiek veel meer problemen mee heeft. Sommige mensen hebben dan weer wat probleem met het enthousiasme en de hysterie die ontstaan zijn door de WK-prestaties van de Rode Duivels.

Zo reageerde Johan Sanctorum, Vlaams cultuurfilosoof, publicist en criticus, via Twitter op het hele WK-sfeertje rond de Rode Duivels. Hij was bijzonder hard voor de Rode Duivels en de hype die ontstaan is. "De Rode Duivels als “helden” onthalen, dat bewijst hoe overroepen de voetbalhysterie is én de hypercommerciële Inbev-hype. Neem een voorbeeld aan de Kroaten, beste overbetaalde Duivels-vedetten, en leer wat echte vechtlust is voor een land dat wij gewoon niet hebben", aldus Sanctorum.

Hij kreeg meteen heel wat negatieve reacties op die mening en bood vandaag dan ook zijn excuses aan. "Blijkbaar gevoelige snaar geraakt. Sorry, de bankrekening van die Kroaten niet gecheckt. Toch speelden zij als één ploeg ontketende duivels, en de onzen slechts als een verzameling voetbalmiljonairs, waarvan niet één “ons” vaderlands lied kon meezingen..."

Poll: Heeft Sanctorum gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024