Franck Berrier mag maanden niet meer voetballen door hartproblemen

Franck Berrier mag maanden niet meer voetballen door hartproblemen
Maandag 23 juli 2018 - 16:28   I  

Slecht nieuws voor Franck Berrier (34). De aanvallende middenvelder van KV Mechelen is verplicht op non-actief gezet door hartproblemen. De Fransman mag de eerstvolgende drie maanden niet voetballen.

Vorige week maakte Mechelen via zijn officiële kanalen bekend dat Berrier met hartproblemen sukkelt. Nader onderzoek moest uitwijzen wat er precies met de speler aan de hand was.

Het Nieuwsblad meldt dat Berrier wellicht een virale infectie heeft gehad op zijn hartspier. Daardoor is de pompcapaciteit verminderd en is het hart van de speler - al dan niet tijdelijk - niet meer geschikt om aan topsport te doen.

Drie maanden op non-actief

Berrier werd verplicht op non-actief gezet en mag de komende drie maanden niet meer voetballen. Hij mag enkel en alleen zijn conditie onderhouden, maar niet meer in het rood gaan om zijn conditie op te bouwen. Na de eerste drie maanden wordt de situatie van Berrier opnieuw bekeken.

KV Mechelen haalde de ervaren spelmaker eerder deze zomer op bij KV Oostende, waar Berrier overbodig was. Berrier speelde nog niet één officieel duel voor zijn nieuwe werkgever en het valt af te wachten of hij dat wel nog ooit zal doen.

Poll: Keert Berrier nog terug op het hoogste niveau?

TAGS  I  KV Mechelen  I  KV Oostende

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024