Verheyen over strafschop: "Dat ga ik onthouden"

Verheyen over strafschop:
Zondag 12 augustus 2018 - 20:35   I  

KV Oostende leek Racing Genk lange tijd op een gelijkspel te houden, maar een strafschop van Leandro Trossard bracht daar verandering in. De Limburgers kregen die strafschop na hands van Wout Faes, die tackelde en de voorzet van Trossard tegen zijn hand kreeg.

Op zich kan Gert Verheyen, de trainer van KVO, zich neerleggen bij de beslissing. Al vindt hij wel dat Faes niet veel anders kon doen in die fase. Als er volgende keer een gelijkaardige fase is en wanneer die dan in het voordeel is van KVO, dan hoopt Verheyen dat ook dan de juiste beslissing genomen zal worden.

“We krijgen drie goeie kansen voor zij een strafschop krijgen. Een van die drie kansen moet binnen en dan maak je kans op de overwinning of minstens een punt. Als je dan achterkomt en al zoveel energie hebt gebruikt, krijg je een knak. Verder kan je je handen uiteraard niet op je rug binden. Ik kan er mee leven als vanaf nu elke fase waarin de bal tegen de hand komt een strafschop oplevert. Ik onthou het vooral voor als het eens aan de overkant gebeurt.” Dat vertelde Verheyen volgens Sporza.

TAGS  I  KV Oostende  I  RC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024