Messi loodst Barcelona met hattrick langs PSV, Tottenham onderuit

Dinsdag 18 september 2018 - 20:48   I   door Redactie

FC Barcelona is overtuigend begonnen aan de Champions League. De Catalanen wonnen met 4-0 van een verdienstelijk PSV. Pas in het laatste deel van de wedstrijd nam Barça verder afstand van de Eindhovenaren. Lionel Messi scoorde een hattrick. Inter boog een achterstand om tegen Tottenham.

PSV hield een halfuur lang stand in Camp Nou, maar Lionel Messi brak de ban met een heerlijke vrije trap. Na de rust was het toch lang wachten vooraleer Barcelona verder afstand kon nemen. Coutinho miste een grote kans, maar Ousmane Dembélé scoorde een kwartier voor affluiten toch. Dat belette Messi niet dat om nog een hattrick te scoren.

De wedstrijd was op dat moment gespeeld en amper twee minuten later maakte Messi er op aangeven van Rakitic 3-0 van. Umtiti kreeg bij Barça nog een tweede gele kaart.

Inter maakte een achterstand nog goed tegen Tottenham. Christian Eriksen scoorde op fraaie wijze de 0-1 vlak na de rust. Kort voor het einde maakte Icardi gelijk en in blessuretijd zorgde Vecino nog voor de 2-1. Bij Inter stond Nainggolan in de basis. Bij Tottenham speelden Dembélé en Vertonghen.