'Leko broedt op speciaal plan met Vanaken in de hoofdrol'

'Leko broedt op speciaal plan met Vanaken in de hoofdrol'
Woensdag 03 oktober 2018 - 09:45   I  

Club Brugge moet vanavond proberen om Atlético Madrid in bedwang te houden. Dat wordt geen eenvoudige opdracht en dus heeft Ivan Leko een speciaal plannetje klaar om de machine van Diego Simeone af te stoppen.

Volgens Het Nieuwsblad broedt de trainer van Club Bruggen op een plannetje met spelmaker Hans Vanaken in de hoofdrol. De krant denkt dat de Limburger tegen Atlético in een andere rol zal functioneren.

"Atlético trekt twee verdedigende linies van vier spelers op als het de bal niet heeft. Die staan heel dicht op elkaar, zo synchroon bewegend dat er een onzichtbare elastiek tussen de spelers lijkt gespannen. Ruimte tussen de linies is er bijna niet."

(Lees verder onder de foto)

"Het risico is dat Vanaken daar weinig kan functioneren"

"Vormer en vooral spelmaker Vanaken duiken nochtans graag in die zone op. Het risico is dat Vanaken daar weinig kan forceren. De pressing van Atlético komt van alle kanten in die zone."

"Moet Leko zijn spelmaker geen andere rol geven? Op de flank spelen of uitzakken naar de positie van controlerende middenvelder? Dan is Griezmann gedwongen om hem mee te dekken en kan Vanaken normaliter meer Bruggelingen bedienen", klinkt het in de krant.

Leko laat niet in zijn kaarten kijken

Op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel liet Leko alleszins niet in zijn kaarten kijken. Hij reageerde ontwijkend op de vraag over een mogelijke andere rol voor Vanaken. 

"Ik ben heel blij met de vorm van Hans Vanaken", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van de Kroaat. "Het is misschien zijn beste vorm in zijn carrière. Mentaal en fysiek is hij top. De passing en energie die hij geeft, is heel belangrijk voor ons."

TAGS  I  Atlético Madrid  I  Club Brugge

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024