Fraudezaak breidt uit: Voormalig topspits van Chelsea duikt op in dossier

Fraudezaak breidt uit: Voormalig topspits van Chelsea duikt op in dossier
Zaterdag 13 oktober 2018 - 13:13   I  

De fraudezaak rond matchfixing en witwaspraktijken die het Belgisch voetbal teistert breidt uit. Ook in het buitenland wordt jacht gemaakt op malafide figuren die betrokken zouden zijn bij transfers in de Jupiler Pro League. Vandaag raakte bekend dat een voormalig aanvaller van Chelsea betrokken zou zijn bij witwaspraktijken op grote schaal.

De Servische geheime dienst heeft bij huiszoekingen eigendommen van zowel  makelaar Dejan Veljkovic als zijn rechterhand Uros Jankovic in beslag genomen meldt Het Nieuwsblad. Mateja Kezman, een voormalig aanvaller van onder meer Chelsea, is de eigenaar van het makelaarsbureau waarvoor Veljkovic en Jankovic werkzaam zijn. De Servische instanties willen Kezman ondervragen maar hij lijkt spoorloos.

"De voormalige topspits heeft een reis opgezegd en is volgens Servische bronnen onbereikbaar. De ex-speler van onder meer Chelsea en Atlético Madrid zou maar liefst 30 miljoen euro witgewassen hebben en zou zich momenteel ergens in zijn thuisland verschuilen", laat Het Nieuwsblad weten.

TAGS  I  Chelsea

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024