Youri Tielemans kan in de problemen komen door érg verdachte transfer

Youri Tielemans kan in de problemen komen door érg verdachte transfer
Dinsdag 16 oktober 2018 - 10:11   I  

RSC Anderlecht verkocht Youri Tielemans (21) in de zomer van 2017 aan de Franse topclub AS Monaco. Met die transfer was zo’n 25 miljoen euro gemoeid, maar dat geld ging lang niet integraal naar paars-wit.

De Franstalige krant La Capitale onthult in de nasleep van de fraude en witwaspraktijken in de Belgische voetbalwereld dat spelersmakelaar Christophe Henrotay - hij zou ook niet vrij van zonden zijn - zomaar eventjes 6,2 miljoen verdiende aan de transfer van Tielemans.

“Is er iemand niet blij met de transfer?”

De Rode Duivel kostte Monaco 26,2 miljoen euro, maar Anderlecht ontving slechts 20 miljoen euro. 27% van het totale transferbedrag ging naar Tanguillo BV, een vennootschap gelinkt aan… Christophe Henrotay.

“Heeft de speler aangegeven dat hij niet tevreden is met zijn contract? Of is Anderlecht malcontent met de deal? Is er iemand die niet blij is met de transfer?”, is het enige wat Henrotay in La Capitale kwijt wil over de hele zaak. Wellicht wist Tielemans zelf niets af van de hele constructie, maar de kans is groot dat de deal zal worden nagekeken. En dus komen spelers, clubs en makelaar mogelijk serieus in de problemen.

(Lees verder onder de foto)

Strafklacht

Vorige week raakte al bekend dat Henrotay een strafklacht aan zijn been heeft omdat hij zou gefoefeld hebben bij verschillende transfers. Peter Smeets, professioneel begeleider van voetbalspelers, werkte in het verleden samen met Henrotay, maar verbrak zijn overeenkomst met de makelaar omdat hij “op grote schaal wantoestanden” ontdekte.

Zo zou Henrotay bij de transfers van Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Leander Dendoncker miljoenen euro’s hebben achtergehouden. Zowel van de spelers in kwestie als van Smeets

Poll: Denk jij dat Tielemans hiervan af wist?

TAGS  I  Anderlecht  I  Monaco  I  Rode Duivels

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024