Zo denkt Januzaj vandaag over zijn ongewenst doelpunt tegen Engeland op WK

Zo denkt Januzaj vandaag over zijn ongewenst doelpunt tegen Engeland op WK
Zaterdag 20 oktober 2018 - 09:41   I   door Redactie

Adnan Januzaj scoorde tegen Engeland in de groepsfase van het WK terwijl de Rode Duivels liever niet wilden winnen. Zo zouden ze de moeilijke tabelhelft ontlopen.

"We zouden sowieso tegen Frankrijk zijn uitgekomen", relativeert Januzaj. "Engeland werd in de halve finale uitgeschakeld door Kroatië, nadat het in de achtste finales had afgezien tegen Colombia. Zó gemakkelijk was die andere kant van de tabel dus niet."

"En wie durft met zekerheid zeggen dat we aan die zijde niet vroeger waren uitgeschakeld? Ach, in het voetbal moet je niet beginnen te rekenen. Zeker niet op een WK. Denken: 'We kunnen tegen een zwakker land spelen', da's mentaal niet goed voor een ploeg."

"Na mijn goal hebben Eden en Thorgan me wat lopen plagen. 'Waarom heb je toch gescoord, Adnan?' Dat soort dingen. We hebben er eens goed om gelachen, zonder er een drama van te maken", zegt Januzaj in Het Laatste Nieuws. 

"Ik weet niet of iedereen wilde winnen van Engeland, maar dat was wel de ingesteldheid van de meesten. Dat wil je toch op een WK, zoveel mogelijk wedstrijden winnen? (op dreef) Waarom hebben we anders die match gespeeld, als we moesten verliezen? Dan hadden we beter naar de FIFA gebeld en gezegd: 'We geven forfait, want we eindigen liever tweede in de groep."

"Of ik nu nog zou scoren? Maar natúúrlijk. Ik zou net hetzelfde doen. Scoren op een WK, da's toch niet slecht? Bovendien was het mijn mooiste goal tot dusver uit mijn carrière. Iedereen was ook content voor mij. Heeft mijn doelpunt iemand geschaad? Neen. Heb ik er achteraf negatieve commentaren op gekregen? Evenmin."

Poll: Had Januzaj beter niet gescoord?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024