Houdt Yannick Ferrera het definitief voor bekeken als trainer?

Houdt Yannick Ferrera het definitief voor bekeken als trainer?
Maandag 12 november 2018 - 08:44   I  

Yannick Ferrera werd na de nederlaag op het veld van Cercle Brugge ontslagen bij Waasland-Beveren. Het is al het derde opeenvolgende ontslag voor de jonge en ambitieuze trainer. Het ontslag teveel?

Standard-legende Wilfried Van Moer sluit het alleszins niet uit. “Het ontslag van Yannick Ferrera bij Waasland-Beveren was geen grote verrassing voor mij", zegt Van Moer in Het Belang van Limburg. "Het was duidelijk dat de klik tussen de coach en spelers er niet meer was. Dan kan je als bestuur maar beter op tijd ingrijpen en de knoop doorhakken in de plaats van te wachten tot het kalf helemaal verdronken is."

"Nu, gemakkelijk was de opdracht voor Ferrera ook niet hoor. Philippe Clement deed het vorig seizoen heel goed bij Waasland-Beveren, maar met hem vertrokken ook een aantal sterkhouders zoals Morioka en Gano. Het zou dus fout zijn om met vorig seizoen te vergelijken."

"Het doet zijn toekomst in geen geval goed"

"Los daarvan: de ontslagen volgen elkaar wel erg snel op voor Ferrera", besluit Van Moer. "Eerst bij Standard, dan bij KV Mechelen en nu bij Waasland-Beveren. Dat zal hard aankomen bij een jonge trainer als hij. En het doet ook zijn toekomst in geen geval goed.”

Poll: Verdient Ferrera een nieuwe kans bij een eersteklasser?

TAGS  I  Waasland-Beveren  I  KV Mechelen  I  Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024