Woeste Peter Vandenbempt haalt vernietigend uit: "Dit is echt ongelofelijk!"

Woeste Peter Vandenbempt haalt vernietigend uit:
Dinsdag 13 november 2018 - 08:20   I   door Redactie

Peter Vandenbempt is razend. Onderzoeksrechter Joris Raskin wordt vervangen in de 'Operatie Propere Handen' omdat er sprake zou zijn van belangenvermenging.

"Als een andere onderzoeksrechter het kan overnemen, is het probleem nog beperkt", zegt Vandenbenmpt aan Sporza. "Als de heer Rieder een volgende stap zet en ook alle onderzoeksdaden nietig laat verklaren, kan het onderzoek de prullenmand in. Dat zou zeer goed nieuws zijn voor iedereen die graag wil dat het snel vergeten is, dat er niets van komt en de voetbalwereld kan blijven bestaan zoals zij heeft bestaan. Zelf vind ik het een catastrofe."

"Dat is de specialiteit van advocaten natuurlijk. Ik ben nog nooit aangesproken door een voetbalsupporter over de belangenvermenging van een onderzoeksrechter. Wel vraagt men mij: wie heeft wat gedaan? Hebben scheidsrechters wedstrijden gemanipuleerd? Heeft KV Mechelen een poging gedaan om de competitie te vervalsen? Dáár is de publieke opinie mee bezig."

"De kern van de zaak is: wat is er gebeurd met ons Belgisch voetbal? Daar heeft de heer Rieder natuurlijk geen boodschap aan, want die zou wel eens vervelend kunnen zijn voor zijn cliënt. Dus kunnen we beter de aandacht daarvan afleiden en kijken of we de mensen die het onderzoek voeren, niet in diskrediet kunnen brengen. Dus: proficiat!", roept hij cynisch uit. "Die man doet zijn werk, maar ik ben blij dat het het mijne niet is. Ik vind het echt ongelooflijk."

Poll: Heeft Vandenbempt gelijk?

TAGS  I  KV Mechelen

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024