Club-fans zakken door ondergrens met misselijkmakende actie

Club-fans zakken door ondergrens met misselijkmakende actie
Dinsdag 13 november 2018 - 09:00   I   door Redactie

De rivaliteit tussen Cercle en Club Brugge gaat blijkbaar toch té ver. Het afgelopen weekend werden drie G-voetballers van Cercle aangevallen door fans van Club Brugge.

Drie spelers met een mentale beperking mochten zaterdag meelopen met de spelers van Cercle Brugge. Een prachtig moment, maar kort na de wedstrijd werd de wagen van de spelers omsingeld door supporters van Club. De deur werd opengetrokken en één speler kreeg een slag. Hij is zelf een Club-supporter", zegt zijn stiefvader in Het Nieuwsblad. "Die jongen begrijpt er helemaal niets van."

"Van zodra ze merkten dat wij trainingspakken van Cercle Brugge droegen, liep het fout", zegt Christ Dhoop, één van de bestuursleden van G Cercle Brugge. "Ze gingen rond mijn auto staan en sloegen en schopten er op. Plots trok een vrouw mijn portier open. Ze nam me bij de keel, maar liet al snel weer los. Daarna trok ze de achterdeur open. Ze riep naar de jongens: 'Je bent bang, hé.' En plots gaf ze een van hen een slag. Ze gooide het portier dicht en ik kon gelukkig doorrijden. Die supporters bleven op mijn auto stampen, maar we konden ontkomen."

Dhoop stapte naar de politie. Een vrouw, die tot de harde kern behoort, heeft al bekend. "Er zal heel wat oplapwerk nodig zijn op training woensdag", zegt de voorzitter van de G-ploeg. "Die jongens zijn daar niet goed van. Mijn spelers met een beperking hadden op dat moment precies meer verstand dan die supporters."

Poll: Wat vind jij hiervan?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024