'Devroe is woest en vertrekt, Coucke zoekt meteen vervanger'

'Devroe is woest en vertrekt, Coucke zoekt meteen vervanger'
Woensdag 14 november 2018 - 08:09   I  

Marc Coucke gaat de werking bij RSC Anderlecht nog maar eens overhoop gooien. Michael Verschueren, zoon van legendarisch manager Michel, krijgt de sportieve leiding bij paars-wit in handen. Dat is slecht nieuws voor Luc Devroe, die sowieso minder belangrijk wordt in het nieuwe organigram.

Volgens Het Laatste Nieuws is Devroe allesbehalve opgezet met de beslissingen van Coucke. "Voor Devroe, die slechts één transferperiode aan de slag is bij paars-wit, is de koerswijziging een klap. Het spreekt voor zich dat hij met Verschueren boven zich niet langer (zo goed als) autonoom beslist over de aan- en verkooppolitiek. Devroe vertrok dan ook met het gezicht op onweer op vakantie", klinkt het in de krant.

"Toch is Coucke niet van plan Devroe te laten vallen", benadrukt HLN. "Hij ziet in de voormalige sportief directeur van KV Oostende nog steeds een voetbalkenner - meer dan Verschueren - die een uitgebreid netwerk heeft. Het is dan ook de intentie van Anderlecht om Devroe aan boord te houden binnen de nieuwe krijtlijnen."

Coucke speurt al naar vervanger

Al is het ook mogelijk dat Devroe straks niet meer bij Anderlecht werkt. "Mocht Devroe het zelf niet zien zitten om voortdurend aan Verschueren te rapporteren, dan zal RSCA op zoek gaan naar een vervanger. Volgens onze informatie houdt Coucke rekening met een 'njet' van Devroe en begon hij al de markt te verkennen."

"Binnen het reeds uitgezette profiel voor een potentiële opvolger vallen twee elementen op: het moet een onbesproken figuur zijn en hij moet bij voorkeur een verleden bij Anderlecht hebben."

Poll: Moet Devroe definitief weg bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024