"Iedereen weet het, Mogi Bayat is mijne vriend"

Maandag 19 november 2018 - 17:00   I  

Mogi Bayat zit nog steeds achter slot en grendel omwille van zijn aandeel in de zaak 'Propere Handen'. De spelersmakelaar wordt beschuldigd van fraude en witwaspraktijken. Ook Herman Van Holsbeeck, de ex-manager van Anderlecht die vaak zaken deed met Bayat, werd ondervraagd. Hij werd echter snel weer vrijgelaten.

Vandaag (maandag, nvdr.) lekte uit dat Bayat heeft geprobeerd om Van Holsbeeck voorzitter van de Pro League te maken. Die laatste paste ondanks een riant jaarloon van 500.000 euro voor de job.

"Werken voor één club (Antwerp) of verschillende clubs (de Pro League) wil hij niet meer. Liever wil hij naar het voorbeeld van Bayat makelaar worden", schrijft Het Nieuwsblad. De krant heeft ook meer informatie over de ondervraging van Van Holsbeeck.

"Mogi kan dingen regelen die anderen niet geregeld krijgen"

"Als hij op 10 oktober in Leuven wordt ondervraagd over Bayat, spreekt hij vol lof over zijn kompaan. 'Iedereen weet het, Mogi Bayat is mijne vriend. Hij kan dingen regelen die anderen niet geregeld krijgen. Als je naar de Belgische markt kijkt, zal je zien dat Mogi een imperium aan het uitbouwen is. Hij is ook een vriend omdat hij als manager van Charleroi durfde te zeggen waar het op stond. Daarom heb ik altijd een sympathie voor hem gehad'", zou Van Holsbeeck gezegd hebben.

Uiteindelijk werd Van Holsbeeck dezelfde dag nog vrijgelaten. Hij staat niét in verdenking in operatie 'Propere Handen'.

Poll: Denk jij dat Van Holsbeeck zuiver is?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024