Hasi verklapt zaken over Deschacht die we nog niet wisten

Hasi verklapt zaken over Deschacht die we nog niet wisten
Zaterdag 29 oktober 2016 - 08:25   I   door Redactie

Besnik Hasi verklapt over recordhouder Olivier Deschacht enkele opvallende anekdotes. Hasi was vorig seizoen nog coach van Anderlecht.

Deschacht staat bekend als een trainingsbeest, maar dat beeld klopt toch niet helemaal met de werkelijkheid. “Op training kon hij zich soms wegstoppen'', vertelt Hasi in HNB. “Vooral als het oefeningen waren op positiespel of passing. Hij bleef dan minutenlang gewoon stilstaan. Al lachend vroeg ik hem dan of hij misschien een eiland had gekocht dat hij niet mocht verlaten. Tijdens de wedstrijdvormen kwam hij erdoor. Op die momenten zag je zijn buitengewone drive bovendrijven.''

“Ik wilde hem een applausvervanging geven tegen Kortrijk nadat hij twee keer had gescoord, maar hij deed teken dat hij er niet af wilde. Na de match kwam hij mij uitleggen dat hij al maanden geen enkele minuut had gemist. Ik zei hem toen vlakaf: Sorry, maar daar kan ik geen rekening mee houden. Ik zal je iets verklappen: Olivier verzorgt zich beter dan pakweg zes, zeven jaar geleden. Hij is echt op zijn lichaam beginnen te letten. Zijn wedstrijdvoorbereiding is ook top. Je zou het niet zeggen, maar Olivier is een hevige twijfelaar. Hij neemt de tijd om zijn rechtstreekse tegenstander te bestuderen, zelfs al kent hij de speler al jaren.”

TAGS  I  Besnik Hasi  I   Anderlecht  I   Olivier Deschacht

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024